Om Ekeby Hälsocenter

UPPSALAS NYTÄNKANDE VÅRDCENTRAL
Som gäst på vår vårdcentral kommer du att mötas av ditt eget Hälsoteam. Ett gäng engagerade, erfarna och kunniga människor med många olika yrkeskompetenser. Vi ser helheten som grunden för en långsiktig god hälsa. Kropp och själ. Levnadsvanor, fysisk aktivitet och mentalt välmående.

Hos oss bjuder vi alltid på nybryggt kaffe eller te och frukt i loungen. Där kan du låna en iPad eller läsa en intressant tidning nedsjunken i våra sköna fåtöljer. Har du frågor så finns alltid vår värdinna Maria eller någon annan i Hälsoteamet tillhands.

Vill du ta hand om din hälsa lite extra är du välkommen till vår Hälsomottagning för en hälsobedömning som innehåller bland annat konditionstest.

ÖPPETTIDER
Vi gör vårt bästa för att vara så tillgängliga som möjligt. Därför har vi DROP IN alla vardager kl 8-17. Det är bara att komma förbi. Här blir du mottagen av en sjuksköterska och om du behöver hjälper vi dig vidare till läkare, dietist, sjukgymnast, kurator eller psykolog.

HÄLSOPROFIL
Ekeby Hälsocenter – en vårdcentral med hälsoprofil. För oss innebär det att vi ser helheten som en förutsättning för människans välmående. Kropp och själ. Kost och motion. Psykiskt välmående och fysiskt. Allt hänger ihop och är en helhet. Vi är alla unika och olika, samtidigt som vi är så lika.

SJUKGYMNASTIK OCH STÖTVÅGSBEHANDLING
Sjukgymnasterna hos oss på Ekeby Hälsocenter hjälper dig med rådgivning, behandling och rehabilitering.

Vi har nu även stötvågsbehandling som stärker kroppens egna förmåga till att reparera muskel- och senfästesinflammationer.

Behandlingen är ett effektivt och skonsamt alternativ till kortisoninjektioner, medicinering och kirurgiska ingrepp. Ofta räcker det med ett fåtal behandlingar på ca 5-10 minuter.

Stötvågsbehandlingen är en väldokumenterad behandlingsmetod för dig som har långvariga besvär med exempelvis axel, höft, musarm, tennisarmbåge, hälsporre eller löparskador.

HÄLSOTEAM
Hälsoteamet på Ekeby Hälsocenter är en grupp väl sammansvetsade, engagerade och yrkeskunniga personer.

I Hälsoteamet finns läkare, distriktssköterska, diabetessköterska och sjuksköterskor, medicinska sekreterare, labansvarig, sjukgymnaster, dietist och arbetsterapeut samt kurator, psykolog och psykoterapeut.

Vår helhetssyn genomsyrar Hälsoteamets arbetssätt. Den bygger på en medvetenhet om att kropp och själ samverkar, och där vi inte bara lindrar och botar, utan även arbetar förebyggande och uppföljande.

BVC
Vi har även BVC där du som förälder/vårdnadshavare får en omfattande förälderutbildning. I vår VIB* Lounge kan du dra dig undan med ditt barn för att vila, amma eller kanske leka lite.

Vi har avtal med Landstinget och samma avgifter som andra vårdcentraler. Husläkarbesök 150 kr, gratis om du är under 20 år. Högkostnadsskyddet gäller.
 

VÄLKOMMEN ATT LISTA DIG HOS OSS!

Vill du veta mer? Välkommen att ringa 018 611 08 00 eller gå in på vår hemsida www.ekebyhalsocenter.se
 

Ekeby Hälsocenter |   Ekeby bruk A33 | 752 75 Uppsala | Tel. 018-611 08 00  patient@ekebyhalsocenter.se